Haber

Mahalle sakinlerinden Sarıyer’deki kilise saldırısına geçmiş olsun ziyareti

SARIYER’de Pazar günü ayin sırasında Santa Maria Kilisesi’ne 2 saldırganın saldırısına uğramış, 1 kişi hayatını kaybetmişti. Baskın yapılan kilisenin bulunduğu mahalledeki vatandaşlar geçmiş olsun dilekleriyle kiliseyi ziyaret etti.

Pazar günü sabah ayininde Santa Maria Kilisesi’ne 2 saldırganın saldırısına uğramış, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmişti. Kilisenin bulunduğu Büyükdere Mahallesi sakinleri geçmiş olsun dilekleriyle bir araya gelerek kiliseyi ziyaret etti.

“AÇILARINI PAYLAŞALIM DEMİŞTİK”

Ziyaret öncesi Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, “Pazar günü Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’nde bir kişi vefat etti. Bunun üzüntüsünü hâlâ üzerinden alamıyoruz. Onun için gelin Rumumuz, Ermenimiz, Hristiyanımızla birlikte papazımızı ziyaret edelim. Müslüman vatandaşların acılarını paylaşıyoruz.” Paylaşalım dedik. Bunlar, hasta olduğumuzda veya cenazemiz olduğunda evlerinden tencere yemek pişirip bize getiren insanlardır. Ramazan ayında sokağa ‘Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun’ yazılı pankartlar asan insanlar bunlar. Biz burada çok iyi komşuluk ilişkileri kurmuş insanlarız, çok iyi anlaşıyoruz. Büyükderemiz bu tür etkinliklerin mekanıdır. Böyle bir acıya hiç tanık olmadık, bir daha da böyle bir acının ne Büyükdere’de ne de Türkiye’nin başka bir yerinde yaşanmayacağını umuyoruz” dedi.

“HEPSİYLE KARDEŞ OLARAK YAŞADIK”

Mahalle sakini Cihan Ekinci, “Çocukluğumuz burada geçti, her şeyi onlarla birlikte yaşadık. Burada Ermeni-Rum ayrımı yapmadık. Artık buradan ayrılmış olsalar bile bizi tatilde ararlar. Cenazeleri olsa bizi ararlar.” Cenazelerine giderdik, bizim olsaydı cenazelerine giderdik.” “Cenazemize geliyorlar. Burada hiç böyle şeyler olmadı. Burada birkaç yerde 4 kilisemiz var. Hepsiyle kardeş gibi yaşadık, neden burayı seçtiklerini bilmiyoruz” dedi.

kurucasilehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu