Gerçekleşmemiş hayallerini resimler ve şiirlerle anlatıyor.
– Gerçekleşmemiş hayallerini fotoğraflarla ve şiirlerle anlatıyor.
İlkokuldan sonra ailesi tarafından istediği halde okula gitmesine izin verilmeyen kadın, 50 yaşından sonra hayallerini gerçekleştirmek için kurslara giderek iç arzusunu gidermeye çalışıyor.
MANİSA – Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ilkokuldan sonra ailesi tarafından çok istemesine rağmen okula gitmesine izin verilmeyen kadın, 50 yaşından sonra hayallerini gerçekleştirmek için katıldığı kurslar sayesinde içsel sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Kurslarda aldığı eğitimin ardından 2 çocuk ve 4 torunu olan 51 yaşındaki Gülseren Tekin, gerçekleşmeyen hayallerini şiir ve fotoğraflarla anlatmaya başladı.
51 yaşındaki Alaşehirli anne, 2 çocuk ve 4 torun annesi Gülseren Tekin, çok istediği ama okuyamadığı hayalini fotoğraf ve şiirlerle gerçekleştiriyor. İlkokuldan sonra ailesi tarafından çok istemesine rağmen eğitim alamayan Gülseren Tekin, 51 yaşından sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir ilçesinde açtığı fotoğraf kursuna katılarak kalan sorumluluklarını telafi etmeye çalışıyor. 5 yıl önce başladığı ve aralıksız devam ettiği kursta öğrendiklerini. Şiir yazıyor, hayal ettiği fotoğrafları çiziyor, gezdiği yerlerdeki farklı ve sevdiği mekanların fotoğraflarını çekiyor ve bunları evindeki fotoğraflarla hayata geçiriyor. Eserlerini evinin bir odasında stant haline getiren Tekin, evine gelen misafirlere çalışmalarını anlatıp etrafı gezdiriyor.
Ailesi tarafından çok istemesine rağmen eğitim alamadığını anlatan Gülseren Tekin, “İlkokulu bitirdikten sonra okumayı çok istedim. Ancak ailem beni eğitime göndermedi. yaşım küçük. 2 çocuğum ve 4 torunum var. 51 yaşındayım ama okuma isteğimi ve özlemimi yenemedim. 5 yıl önce Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından fotoğraf kursu açıldığını öğrendim ve başvurdum. Kursa katılmak için fotoğraf öğretmenimiz Sebahat Kocaman beni kursa kabul etti. 5 yıldır aralıksız kursa katılıyorum. Kurs sayesinde fotoğraf çekmeyi, ahşap boyamayı, karakalem yapmayı öğrendim. Şimdi devam ediyorum. Kurs ve “Ben de kendim yeni işler yapıyorum. Hayalini kurduğum yerleri, gezdiğim yerlerde görüp fotoğrafladığım yerleri, manzara fotoğraflarını boyuyorum. Ahşap boyama işleri yapıyorum. Eserlerimi evimin bir odasında sergiliyor ve evime gelen misafirlere gezdiriyorum.” dedi.
Resim çalışmalarının yanı sıra şiir yazmaya da çalıştığını belirten Tekin, kendisini etkileyen bir olay, rüyasındaki bir konu ya da gördüğü farklı bir konu hakkında hızla şiir yazabildiğini söyledi. Tekin, bazı eserlerinde kendisini etkileyen bir olayın fotoğrafını çizip, fotoğrafın üzerine şiir dizeleri yazarak fotoğrafla şiiri bütünleştirdiğini belirtiyor. Yaşadığı evin bir odasında 15 fotoğraf ve 15 ahşap boyama çalışmasını sergiliyor.
Resim öğretmeni Sebahat Kocaman, “Gülseren Abla ile 5 yıldır çalışıyoruz. İlk geldiğinde bana hedeflerini anlattı. Fotoğrafçılık eğitimi olmadığını ve bu eğitimi bir okulda tamamlamak istediğini söyledi. İlk önce fotoğraf yeteneği var mı diye baktım. Yetenekli olduğunu gördüm. Fotoğraf çekme yeteneği olduğunu görünce geliştirmeye başladık. Karakalem çizimleriyle başladık. Sonra çizime geçtik. Yağlıboya. Önce küçük tuvallerle başladık. Sonra portreler, büyük tuvaller, resim çalışmaları yaptık. Daha sonra özgün ve kendisiyle ilgili tuvaller yapmaya başladı. “Artık kendine dair hayaller kurmak istiyor. Başkalarının eserlerinden çok, kendi çektiği fotoğrafları ve kendi başlangıcından itibaren kurduğu hayalleri resmederek yolculuğuna devam etmek istiyor.” Şöyle konuştu:
Resim Öğretmeni Kocaman, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde açtığı karakalem, yağlıboya ve ahşap boyama kurslarını verdiklerini belirterek, kurslara üç bölgede farklı günlerde toplam 90 kursiyerin katıldığını söyledi.